SHOP NYHEDER

HURTIG LEVERING: 1-3 HVERDAGE

KUNDESERVICE

Are you in the right place?

Please select your country

  Min kurv (0 items)

  Luk kurv

  Du skal acceptere vores handelsbetingelser før du kan forsætte

    Kudibal Portraits

    Helle thorning-schmidt

    Kudibal portraits

    Helle Thorning-Schmidt

    Vi tror på, at viden bør deles, hvis vi skal styrke hinanden. Det er målet i denne interview-serie, hvor Dea Kudibal deler inspiration fra de ekstraordinære kvinder, vi møder. Velkommen til KUDIBAL PORTRAITS.

    I vores første interview – og for at markere kvindernes internationale kampdag – er vi stolte over at præsentere Helle Thorning-Schmidt, Danmarks første kvindelige statsminister. På en solrig dag i vores showroom deler Helle sin indsigt om mode, autenticitet og hvordan man overvinder de udfordringer, som kvinder står over for i dag.

    Helle iført Kikkidea bluse i Rays og Dinessadea nederdel i Classic Blue.

    Hvad har du lært som statsminister? Og er der noget, som kan overføres til at være en ”moderne” kvinde?

    Jeg har lært utrolig meget af mit politiske liv. Jeg siger tit, at jeg var en bedre formand for Socialdemokratiet på den sidste dag end den første – og jeg var også en bedre statsminister på den sidste dag end den første. Jeg var formand for Socialdemokratiet i mere end 10 år, og der har jeg lært rigtig meget både om mig selv, men også om ledelse. Det vigtigste jeg har lært er, at jeg skal blive ved med at lære, og jeg skal blive ved med at være nysgerrig.

     

    Som statsminister, prøver man hele tiden ting, man ikke før har prøvet – altså pludselig skal man møde den amerikanske præsident, for eksempel. Det jeg lærte mest af, var at komme ud af min komfortzone. Vi skal turde lidt mere, end vi tror vi kan.

     

    Når man kommer ud på gyngende grund, er det selvfølgelig ikke altid, at det går godt. Det skal man vide. Jeg har også søgt job, jeg ikke har fået, eller gjort ting, hvor jeg efterfølgende tænkte, at det var ikke så godt. Men verden er i forvejen hård nok ved kvinder, der begår fejl. Vi behøver ikke selv at bidrage til det. Det vi skal finde ud af er, hvordan lærer vi af fejlene. Brug mindre tid på, at skælde dig selv ud og mere tid på at lære af dine fejl.

    Hvilke udfordringer mener du, at kvinder stadig står overfor – og hvad kan gøres for at overvinde dem?

    Der er meget at kæmpe for i forhold til, hvem der bestemmer i vores samfund. Vi ser stadig for få kvinder i de danske bestyrelser. Det handler ikke kun om værdi på bundlinjen, men det handler om, at det der sker i bestyrelserne, faktisk kommer mange kvinder ved.

     

    Derfor skal vi have ligestilling i bestyrelser og andre steder med magt. Det bør være et billede af samfundet. Alle som har indflydelse til at ansætte kvinder i ledende stillinger skal hjælpe. Og jeg synes, at vi skal holde op med at tænke, at det her er kvinders ansvar. Mændene skal også tage del i den kamp.

    Helle iført Zinsadea blazer i Paisley Frog, Rihannadea busker i Paisley Frog og Octaviedea top i Edamame.

    Har du brugt mode som et værktøj til at udtrykke dig selv og kommunikere budskaber i løbet af din karriere? Altså, har mode magt?

    Selvfølgelig har mode rigtig meget magt. Jeg har altid forsøgt at være autentisk, men samtidig også været bevidst om, at jeg var i en mandeverden. Det at være ”for meget kvinde” kunne simpelthen forvirre og gøre, at jeg blev taget mindre seriøst.

     

    Jeg var i slut 30'erne, da jeg blev formand for Socialdemokratiet. Jeg var ung og kvinde, hvilket var helt anderledes end de fleste andre formænd. Det nemmeste havde været bare at gå i jakkesæt, ligesom jeg ser mange kvinder i den finansielle sektor gøre. Men det har jeg altid haft svært ved, fordi jeg var mere end det – og jeg ville godt stå ved den del af mig selv. Altså, jeg er også en Barbie. Og det vil jeg have lov til at være.

    Det med at stå ved sin kvindelighed, betyder noget for os. Og jeg tror faktisk, at vi bliver stærkere ved at stå ved vores feminine sider. Vi grounder os bedre ved at stå ved os selv.

    Har du nogensinde fortrudt, at du har taget en kjole på i bestyrelseslokalet og tænkt, ej, jeg skulle have taget det sorte jakkesæt.

    Jeg har da været i situationer, hvor jeg har tænkt, ej, det er lige lovligt kort det her. Men det er nu sjældent, at jeg ikke er passende klædt på, synes jeg. Jeg bruger faktisk tid på at tænke over det og gør mig umage, for jeg synes, at man skal være klædt på til lejligheden, respektere formålet og de mennesker, der har inviteret eller hvad det nu måtte være. Men jeg synes også, at kvinder skal have lov til at være kvinder. Det betyder, at jeg ofte tager et farvestrålende, meget fint sæt på.

    Helle iført Olginadea kjole i Tehuana Villea.

    Har du fået nogle råd som ung, som du stadig kan huske, og som du måske stadig bruger?

    Et af de bedste råd, jeg har fået, og som har givet mig mest ro, er, at man skal vælge sine kampe. Man skal vælge sine kampe, hvis man gerne vil have indflydelse på de ting, der virkelig betyder noget. Der er mange ting, man godt kan sige pyt til. Hvis det ikke er rigtig, rigtig vigtigt, så lader jeg det passere. Jeg tror også, man får et lykkeligere liv af det, fordi du ikke behøver at gå og være irriteret over ting hele tiden.

    Hvad er dit bedste råd? Hvilke råd vil du give til kvinder og kommende ledere?

    Tro på dig selv. Og omgiv dig med kvinder, som tror på dig. Så kan det ikke gå helt galt. Der er mange, der tror, at man skal klare det hele selv. Men det skal man ikke. Vi bliver stærkere af at hjælpe hinanden. Og tro på os selv – bruge hinanden til at blive stærkere og bygge hinanden op.

    Jeg oplever, at de kvinder, der bliver virkelig stærke, er dem, der omgiver sig med andre kvinder, som ikke dømmer og som ikke er i konkurrence.

    Helle iført Kikkidea bluse i Rays, Grethadea jakke i Classic Blue og Dinessadea nederdel i Classic Blue.